land_73.jpg

Genom uråldriga kulturer. Chile-Argentina

Kultur, historia, storstad. 12 dagar/11 nätter

Pris fr. 27 900:-
Gör en bokningsförfrågan på den här resan
GENOM URÅLDRIGA KULTURER. CHILE-ARGENTINA
På denna resa får du uppleva Chile och Argentinas storslagna natur och besöka platser som växt fram genom årtusenden. Storslagna naturupplevelser i två länder med spännande historier. Du kommer få att besöka Santiago de Chile, huvudstaden i Chile och lära dig lite om dess historia på en guidad tur genom staden, upptäcka San Pedro de Atacama, en stad belägen i norra Chile nära Atacamaöknen och härifrån göra olika utflykter till fantastiska platser i området, bl.a. del Tatio gejsrar och Moon valley, göra en rundtur i området runt Cafayate, en stad omgiven av vingårdar och vinplantager och avsluta resan i staden som kallas Sydamerikas Paris-Buenos Aires. Här får du utöver en guidad tur möjligheten att upptäcka staden på egen hand.

Restyp: Kultur, historia, storstad, natur.
Reslängd: 12 dagar/11 nätter
Måltider: Frukost ingår de flesta dagar med vissa undantag.
Hotell: Hotell i turistklass. Möjlighet till uppgradering finns.
Språk: Engelskspråkiga guider

RESEPROGRAM:

(detaljerad resplan hittar du längre ner)

Dag 1 Santiago de Chile

Ankomst till flygplatsen och transfer till hotellet. Stadstur i Santiago de Chile. Besök några av de viktigaste platserna i stadens historia. Övernattning i Santiago de Chile.

Dag 2 San Pedro de Atacama

Flyg till San Pedro de Atacama. Transfer till hotellet. Utflykt till Moon Valley med besök till saltgrottor och sanddyner. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 3-4 San Pedro de Atacama

Utflykter i omgivningarna med besök till bl. a. Pucara de Quitor, Aldea de Tulor och del Tatio gejsrar. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 05 San Pedro de Atacama-Salta

Buss från San Pedro de Atacama till Salta. Assistans vid incheckning på hotellet. Övernattning i Salta.

Dag 6 Salta

Utflykt till Humahuaca Gorge. Besök till olika kulturella platser, små städer och andra sevärdheter. Övernattning i Salta.

Dag 7 Salta-Cafayate

Resan går från Salta mot den lilla staden Cafayate, som är det viktigaste vinområdet i regionen, med stopp i bl.a. Payogasta Village, Cachi och Molinos. Övernattning i Cafayate.

Dag 8 Cafayate-Salta

Utflykt på förmiddagen till olika vingårdar i regionen för att se hur tillverkningen av vin går till. På eftermiddagen går färden tillbaka till Salta via bergen Quebrada del Rio Las Conchas. Övernattning i Salta.

Dag 9 Salta-Buenos Aires

Stadstur i Salta. Guiden tar dig till de viktigaste platserna i Salta och till en hantverksmarknad. Transfer till flygplatsen för flyg till Buenos Aires. Assistans vid incheckning på hotellet. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 10 Buenos Aires

Stadstur i Buenos Aires. Besök de viktigaste platserna och de mest intressanta stadsdelarna på en guidad tur. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 11 Buenos Aires

Fri för egna aktiviteter. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 12 Buenos Aires

Efter frukost på hotellet hämtas du för transport till flygplatsen för återresa hem.

DETALJERAD RESPAN:

Dag 1 Santiago de Chile (-/-/-)

Vid ankomst till den internationella flygplatsen, möts du av vår representant och eskorteras till ditt hotell. Vår representant kommer att hjälpa dig med incheckning och ge dig information om din resa.

Stadstur i Santiago de Chile
En stadstur i Santiago, som inkluderar en blandning mellan det gamla och det moderna. Guiderna visar dig runt och berätta historier om bl.a. Hill Santa Lucía (platsen där Santiago grundades 1541), Parade Grounds, Domkyrkan, Nationalbiblioteket, statsrådsborgen och några gamla stadsdelar i Santiago. Turen avslutas i en hantverksbutik (Faba) där du kommer att få se bitar av Lapislazuli, en sten som existerar endast i Chile och Afganistan. Övernattning i Santiago.


Dag 2 Santiago de Chile-San Pedro de Atacama (F/-/-)

Transport till flygplats för att ta nästa flyg. Du anländer till El Loa, Calama flygplats inom Antofagasta Regionen. En representant kommer att vänta på dig för att ta dig den 1 timmes långa färden genom Salt Flats (saltöken), med sina märkliga klippformationer och sanddyner till hotellet i San Pedro de Atacama.

Utflykt-Moon Valley
Utflykt på eftermiddagen till Moon Valley, ett geologiskt spektakel som upprepade gånger jämförts med ytan på månen. En plats med vackra former och färger och kantiga stenar skulpterade av årtusenden av erosion. Besök saltgrottor och klättra upp för en enorm sanddyn. Avresa från hotellet ca 17:00 och tillbaka ca 20:00. Övernattning i San Pedro de Atacama.
Moon Valley

Dag 3 San Pedro de Atacama (F/-/-)

Utflykt-Pukara de Quitor
Avresa på morgonen för att besöka Pukara de Quitor, en fästning från 1200-talet (före Inca-tiden). Turen fortsätter genom ”Ayllos”, som är ett gemensamt gårdsområden, till Tulor, platsen för den tidigaste kända bosättningen i området som kallas "Aldea de Tulor". Dessa bebyggelser är mer än 2000 år gamla och består av cirkulära bostäder sammankopplade genom gemensamma passager och uteplatser. Endast en del är synliga, resten har täckts av den ständigt rörliga ökensanden. Vid en lämplig tidpunkt återvänder turen till San Pedro de Atacama. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 4 San Pedro de Atacama (F/-/-)

Utflykt-Del Tatio gejsrar
Tidig avresa från hotellet kl 04:00 för en tur till del Tatio gejsrar, som ligger på 4 300 m.ö.h. Ankomst till gejsrarna runt 06:30. Du får njuta av en picknick-frukost och en guidad promenad genom detta geotermiska område för att se gejsrar och pooler av kokande vatten och lera. Området ser nästan overkligt ut vid soluppgången. När solen har stigit och den termiska aktiviteten lugnat sig något, kan du ta ett föryngrande dopp i 40° C vatten innan hemresan mot San Pedro. Övernattning i San Pedro de Atacama.

Dag 5 San Pedro de Atacama-Salta (F/-/-)

Buss från San Pedro de Atacama till Salta. Vid ankomst kommer du att få hjälp av en av våra representanter som tar dig till hotellet och hjälper dig med incheckningen. Övernattning i Salta.

Dag 6 Salta (F/-/-)

Utflykt-Humahuaca Gorge
Avresa från Salta City till Purmamarca Village där du kommer att ha tid att titta närmare på den välkända kullen av de sju färgerna, kyrkan och hantverksmarknaden på torget. Ta en kort promenad genom de smala gatorna och hälsa på lokalbefolkningen. Turen fortsätter sedan mot Tilcara staden och de antika Pucará ruinerna, det arkeologiska museet, och Huacalera, där du kan se något så unikt som Capricorn Tropic. Du får besöka staden Uquía och dess kyrka, där målningarna av "Arcabuceros" änglar finns. Du ankommer till Humahuaca vid middagstid. Denna stad har en viktig kyrka och ett självständighetsmonument av skulptören Soto Avendaño. På väg tillbaka till Salta stad, kommer du att titta på La Paleta del Pintor (Paintors palett) som ramar in staden Maimara och Purmamarca. Åter till Salta city. Övernattning i Salta.
Humahuaca Gorge

Dag 7 Salta-Cafayate (F/-/-)

Utflykt-Cachi
Resan startar i Salta och du kommer att åka upp för det berömda Cuesta del Obispo, från 1100 meter till 3348 m på bara 20 km. Väl inne i Los Cardones nationalpark kommer du ner till Encantado Valley som markerar en övergång mellan två ekoregioner: Monte (med djungellik växtlighet) och Pre-Puna (en torrplatå). Om vädret tillåter, kan du ha tur och få se en majestätisk kondor flyga över dig. Turen fortsätter över Payogasta Village och vid lunchtid är du framme i Cachi och kan besöka det pittoreska kapellet och det arkeologiska museet. Du kommer att fortsätta söderut, längs den berömda riksväg 40, genom småbyar som San Jose, Seclantas och Molinos, även känd som "ponchons huvudstad". Molinos har ett historiskt kapell som byggdes på 1700-talet. Efter att du passerat Angastaco, kommer du att kunna se ett av de mest märkliga landskapen i Sydamerika som kallas "Quebrada de Las Flechas", där den starka kontrasten mellan öken, gröna dalar och snötäckta berg i bakgrunden kommer att hänföra dig. När du sedan passerat San Carlos, kommer du in i de viktigaste vinområdena i regionen. Först Animana (namnet på den lokala indiska stammen) och slutligen den lilla staden Cafayate med 10000 invånare omgiven av vingårdar och vinplantager. Övernattning i Cafayate.

Dag 8 Cafayate-Salta (F/-/-)

Utflykt - Cafayate
På förmiddagen kommer du att guidas runt på några av de lokala vingårdarna och se hur tillverkningen av vin går till och även smaka på olika viner som produceras i området. Turen går efter lunch tillbaka till Salta genom ett fint landskap med märkliga klippformationer som eroderats av vind och vatten. Du kommer få möjlighet att stanna och ta många fina bilder. Namnet på bergen du färdas genom heter Quebrada del Rio Las Conchas. Vägen tar dig åter till Lerma dalen och Salta city. Övernattning i Salta.

Dag 9 Salta-Buenos Aires (F/-/-)

Stadstur i Salta
En guidad tur till de viktigaste platserna i Salta: Domkyrkan (1855) där General Güemes, en patriotisk hjälte vilar, Cultural Center America, Historiska museet i norr (stadsfullmäktige) med utställningar av sakral konst, "San Francisco" kyrkan, "San Bernardo" klostret, och monumentet till General Güemes. Vi går upp för "San Bernardo" Hill för att njuta av utsikten över staden. Efter ett besök vid "Batalla de Salta" Monument (Battle of Salta) - och "20 de Febrero" Park (20 februari Park), går vi mot utkanten och besöker en by som heter "San Lorenzo", som kännetecknas av det subtropiska mikroklimatet. Slutligen ett besök på Artisan Market där hantverkare från hela provinsen visar sina ursprungliga hantverk. Transport till flygplatsen för flyg till Buenos Aires. Vid ankomsten kommer du att få hjälp av en av våra representanter som tar dig till hotellet och hjälper dig med incheckningen. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 10 Buenos Aires (F/-/-)

Stadstur i Buenos Aires
En guidad tur till de viktigaste platserna i Buenos Aires. Turen inkluderar Metropolitan Cathedral, Government House och området Plaza de Mayo. Du kommer att besöka stadsdelen San Telmo, centrumet för tangon och La Boca, en färgstark förort som intogs av de första italienska invandrarna och som idag är bebodd av viktiga konstnärer. Turen går vidare till Palermo, ett bostadsområde med parker och eleganta byggnader. Slutligen kommer du att besöka det sofistikerade Recoleta, ett av de mest exklusiva kvarteren i Buenos Aires, där du bl.a. kan ta en titt på den berömda kyrkogården och besöka fina restauranger och kaféer. Övernattning i Buenos Aires.
Buenos Aires

Dag 11 Buenos Aires (F/-/-)

Fri för egna aktiviteter. Övernattning i Buenos Aires.

Dag 12 Buenos Aires (F/-/-)

Frukost serveras på hotellet. På en bestämd tid kommer du att transporteras till den internationella flygplatsen för att återvända hem.

F = Frukost/L = Lunch/M = Middag

VIKTIGT:
 • Hotell kan variera beroende på tillgänglighet.
 • Priser per person.
 • Priserna kan variera på nationella eller religiösa helgdagar.
 • All transfer är privat med guide.
 • Utflykter i grupp.

I priset ingår:

 • Internationellt flyg och flyg inom Sydamerika
 • 1 natt i Santiago de Chile.
 • Stadstur i Santiago de Chile.
 • 3 nätter i San Pedro de Atacama.
 • Utflykt - Moon Valley.
 • Utflykt - Quitor Pukara.
 • Utflykt - del Tatio gejsrar.
 • 3 nätter i Salta.
 • Utflykt - Humahuaca Gorge.
 • Utflykt - Vuelta a los Valles.
 • Utflykt - Cachi
 • 1 natt i Cafayate.
 • Utflykt - Cafayate.
 • 3 nätter i Buenos Aires.
 • Stadstur i Buenos Aires.
 • Måltider som anges i resplanen.
 • Personal finns på plats på varje destination.

Programmet omfattar ej:
 • Inträdesavgifter.
 • Tjänster och icke-nämnda måltider i resplanen.
 • Tidig incheckning, sen utcheckning och extra utgifter på hotellet.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks till guider och personal.

Alla priser är frånpriser per person och i svenska kronor baserat på att 2 personer reser tillsammans och delar hotellrum i lågsäsong. Priserna varierar och är beroende av tillgång. Priserna inkluderar skatter och avgifter. Alla resrutter, datum och priser var korrekta vid publiceringstillfället, men de kan ändras och är beroende av tillgänglighet. Vi tar förbehåll för tryckfel.

FÖR DAGENS BÄSTA PRIS OCH ÖVRIG INFORMATION KONTAKTA OSS.


Kontakta flygkompaniet

0771 - 72 72 72
Europeiska Reseförsäkringar
Är du rätt försäkrad på resan? Flygkompaniet har tillsammans med ERV Reseförsäkringar tagit fram en försäkringslösning. Läs mer och se om du är skyddad.
Flygkompaniet AB Tel 0771-72 72 72 Vardagar 09.00-18.00 bokning@flygkompaniet.se
Flygkompaniet har ställt statlig resegaranti hos kammarkollegiet

SabreccPATA